fbpx

Waarom je nooit NIET je zielendoel kunt vinden.

Als je al een tijdje het gevoel hebt vast te zitten, maar je weet niet hoe je daar uit moet komen, dan kan dat knap frustrerend zijn. Dus je gaat nadenken en nadenken en nadenken over wat je dan in vredesnaam moet doen met je leven.

Of je hebt een idee, maar het is het eigenlijk nét niet. Maar je doet het toch, omdat je denkt dat ‘het zo hoort’ of omdat anderen dat van je lijken te verwachten. En stiekem vind je dat je toch IETS moet doen.

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van de term ‘zielendoel’ of ‘purpose’ en dat je die kunt vinden in je leven. Ook het willen vinden van dit zielendoel kan frustrerend zijn en een levenslange zoektocht naar HET en een soort goddelijke interventie waarbij je ineens VOELT dat dit HET is!

Helaas, zo werkt het niet. Het vinden van je zielendoel kan namelijk niet. Je BENT namelijk je zielendoel. Ieder mens is ondernemend, vindt bepaalde dingen leuk, bezit unieke (soms heerlijk eigenaardige) eigenschappen die geen enkel ander mens bezit.

Je zielendoel. Jouw waarom en waarom je dus doet wat je doet, kun je wèl ontdekken. En meestal staat het al tijdenlang voor je neus.

Een zielendoel is eigenlijk geen doel, maar betekenis geven aan je leven. Buiten de gebaande paden denken, juist iets doen wat anderen niet doen. Het betekent ook dat je omgeving je wel eens raar kan aankijken. Weet dat dit juist iets goeds is, want je zet hen ook aan het denken over hun eigen leven.


Vaak vragen we aan anderen wat ons zielendoel is. 


Meestal aan mensen die dichtbij ons staan. Dit is eigenlijk geen goed idee, want jouw omgeving trekt je onbewust naar beneden in plaats van omhoog. De meeste mensen zien zichzelf niet, dus hoe kunnen ze dan al die potentie in jou zien? En dat bedoelen ze niet kwaad, maar iedereen kijkt door de bril van zijn eigen limieten.


Jij dus ook.


Alles wat je gaat creëren vanuit jouw frustratie van het niet-weten of vanuit de beren op de weg is meer van hetzelfde, want het is vanuit die lage energie. Daarom brengt het niet de vervulling die je zoekt.

Ga op zoek naar datgene wat jou uniek maakt. En ga dan nog een laag dieper.
Vertel je verhaal en ga de rode draad ontdekken.
En begin gewoon ergens.

Alles wat je doet, elke stap die je zet is in-purpose. Alles draagt bij aan jouw pad. Alles draagt bij aan jouw levensinvulling. En je kunt geen foute keuzes maken, alleen uitstellen. Het is dus geen ultiem doel dat je moet behalen. Alles wat je doet en beslist IS jouw zielendoel.


Jouw ware zielendoel is dus doen wat je blij maakt, waar je enthousiast over hebt, wat je hebt geleerd en jouw perspectief van dat moment.


Lukt het niet om voorbij datgene te kijken wat je nu ziet? Wil je je perspectief vergroten en zien wat er werkelijk in jou schuilt? Ga dan met Mascha in gesprek en ontdek jouw zielendoel. Deze is dichterbij dan je denkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *